خبرگزاری مهر - گروه استانها: انتشار و دستبهدست شدن کلیپ و فیلمی مبنی بر وجود قورباغههای متعدد در لوله آبرسانی یک روستای بزرگ نوشهر در روزهای اخیر هم نگرانیهایی ایجاد کرده و هم مایه انتقاد بخشهای مختلف و مسئولان شهرستانی شده است.
در این فیلم که بیرون آمدن بچه قورباغههای متعددی از شیر آب شرب یک روستا در نوشهر را دیده می شود، یکی از اهالی خطاب به دهیار، شورا و نماینده شهرستان در مجلس اعلام میکند که اگر به فکر اهالی نیستید لااقل فکری به حال بچه قورباغهها کنید.
اهالی منطقه با بیان اینکه سالهاست که از این آب شرب استفاده میکنیم از مسئولان و نماینده شهرستان خواسته اند تا وضعیت را رسیدگی کنند.
انتشار این کلیپ در سطح گسترده علاوه بر نگرانی اهالی و روستاییان، نارضایتی و انتقاد مسئولان منطقه را نیز موجب شده است اما به تأکید مسئولان، واقعیت امر آن است که روستای صلاحالدین کلاً که از روستاهای بزرگ بخش مرکزی نوشهر محسوب میشود، تحت پوشش آبفار نیست و آب شرب آن زیر نظر شوراها و دهیاری توزیع و اداره میشود.
خلیل اسماعیلی رئیس اداره آبفار نوشهر در پیگیری خبرنگار مهر بابیان اینکه صحتوسقم جانور یا قورباغه در آب روستای صلاحالدین کلاً هنوز مشخص نشده است و متولیان امر باید در این زمینه پاسخگو باشند، میگوید: روستاهای صلاحالدین کلاً تحت پوشش این شرکت نیست.
وی بیان میکند: بارها تقاضا شده تا آبرسانی این روستا تحت پوشش آبفار قرار گیرد ولی تاکنون همکاری لازم در این زمینه صورت نگرفته است.
موضوع آلودگی آب شرب روستاهای صلاحالدین کلاً را از امور آب نوشهر، چالوس و کلاردشت پیگیر شدیم و حامد عبداللهی مدیر این شرکت میگوید: این موضوع ارتباطی به این شرکت ندارد و اگر آبفار یا آبفا بخواهد از طریق چشمه یا چاه تأمین آب شرب داشته باشد ابتدا باید از این شرکت مجوز دریافت کند.
شبکه های مجازی غیرحرفه ای عمل کردند
علی شادمان فرماندار نوشهر که پس از انتشار کلیپ از وضعیت آب شرب روستای صلاحالدین کلاً بازدید میدانی داشته است نیز به خبرنگار مهر میگوید: برخی شبکههای مجازی بهصورت غیرحرفهای نسبت به آلودگی آب روستای صلاح کلاً اقدام کردهاند اما اصلاً وضعیت آنگونه که بیان شد، نیست.
وی ادامه میدهد: هرچند آب شرب روستا مقداری گلآلود است که آن به دلیل بارندگیهای اخیر است ولی بحث اصلی این است که، روستا هنوز تحت پوشش آبفار نیست و این مسئله چالش اصلی است.
به گفته شادمان در مناطقی که مدیریت آب تحت اختیار آب و فاضلاب روستایی نیست چنین مشکلی وجود دارد و باید با مدیریت، میزان آلودگی آب را کم کنیم.
فرماندار نوشهر با اظهار اینکه در چهار ماه و نیم گذشته گزارشی از آلودگی آب شرب روستای صلاحالدین کلاً ارسال نشده بود، درعینحال تأکید کرد که مدیریت آب روستای نباید در اختیار روستا باشد و باید در کمترین زمان مدیریت به آبفار واگذار شود.
وی درعینحال تصریح کرد: با انجام کارهای سطحی و کمهزینه ازجمله نصب صافیهای مناسب و انجام ضدعفونیهای اولیه میتوان مشکل آب شرب روستا را رفع کرد.
فرماندار نوشهر که خود اقدام به نوشیدن یک لیوان از آب شرب روستای صلاحالدین کلاً هم کرده بود میگوید: آب شرب روستا طعم بدی ندارد و بااینحال آزمایشهای اولیه نیز انجامشده است.
وی در عین حال بیان داشت: آب و فاضلاب روستایی بارها تقاضا کرده که مدیریت از حد روستا خارج شود و زیر نظر اداره قرار گیرد و تاکنون اقدام نشده است.
فرماندار نوشهر یادآور شد: برای رفع مشکل گلآلودی آب شرب نیز باید نظارت بهداشتی بهصورت مستمر صورت گیرد و درعینحال آبفا مسئولیت را بر عهده گیرد.
همچنین مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران نیز میگوید: متأسفانه علیرغم پیگیری بهعملآمده تاکنون نگهداری تأسیسات آب شرب روستای صلاحالدین کلاً تحویل این شرکت نشده و نگهداری، تأمین و توزیع آب شرب بهصورت شورایی و توسط شوراهای این روستا اداره میشود.
وجود موجود زنده ای همچون قورباغه بعید به نظر می رسد
وی در خصوص وجود موجود زنده همچون قورباغه در آب شرب روستا تصریح کرد: در تأسیسات آب شرب با ۹ کیلومتر خط انتقال، کنتور خانگی، صافی و همچنین مخزن ذخیره در بالادست و وجود کلر (شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران کلر را در تمامی روستاهای غیر تحت پوشش توزیع میکند) وجود موجود زندهای همچون قورباغه بعید به نظر میرسد و بیشتر احتمال ایجاد تشویش افکار عمومی در تهیه و پخش این کلیپ به نظر میرسد و البته طی بازدید میدانی کارشناسان شرکت از آب شرب این روستا مشخص شد هیچگونه مشکلی در کیفیت آب شرب روستا مشاهده نشده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران همچنین تأکید کرد: این شرکت کماکان آمادگی خود را برای تحت پوشش گرفتن روستای صلاحالدین کلاً اعلام میکند.
روستای صلاحالدین کلاً با جمعیتی بالغبر دو هزار و ۵۰۰ نفر در بخش مرکزی شهرستان نوشهر و نوار ساحلی دریای خزر و شرق جنگل سیسنگان واقعشده که تأسیسات آب شرب این روستا در سال ۶۲ اجرا شد و آب شرب آن از سهدهنه چشمه در بالادست روستا تأمین میشود اما به دلیل فرسودگی تأسیسات آب شرب این روستا شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران بازسازی تأسیسات، خطوط انتقال و شبکه داخلی را در قالب طرح ملی در دست اقدام دارد.
نظر شما